KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΞΗΣΗ ΕΩΣ 30% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.


Αυξήσεις στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές των δημάρχων σε ποσοστό ως και 30% προβλέπει ο «Καλλικράτης». Σε μια περίοδο που οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη και οι μειώσεις μισθών και επιδομάτων σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα είναι πλέον γεγονός, οι προσφάτως εκλεγέντες δήμαρχοι είναι ίσως οι μόνοι Έλληνες που θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται.

Για παράδειγμα ένας δήμαρχος δήμου με 10.000 ψυχές παίρνει πλέον μισθό 3.300 ευρώ μικτά, από 2.000 που ήταν ως τώρα, ενώ ο αντίστοιχος μισθός σε δήμο άνω των 100.000 κατοίκων ανέρχεται στα 5.500 μικτά που είναι και ο ανώτερος μισθός για ένα δήμαρχο. Ωστόσο, το γεγονός αυτό θα σημάνει μείωση στις αποδοχές του δημάρχου Αθηναίων, καθώς ο απερχόμενος Νικήτας Κακλαμάνης λάμβανε 7.000 ευρώ  μαζί με τα έξοδα παράστασης ενώ ο Γιώργος Καμίνης θα είναι 1.500 ευρώ πιο κάτω.

Το πρώτο θέμα που έθεσαν οι δήμαρχοι αν και όχι επίσημα, είναι αυτό του ασυμβίβαστου. Οι νέοι δήμαρχοι λοιπόν δεν θέλουν να έχουν το ελεύθερο να συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους για να μπορούν να ενισχύουν το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τον άρθρο 16 του «Καλλικράτη», αναστέλλεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων, όταν είναι σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων. Στο άρθρο 93 δε, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και πάσης μορφής ΝΠΙΔ «χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας τους», ενώ παλαιότερα υπήρχε δυνατότητα διατήρησης μέρους εκείνων των αποδοχών. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αρέσει στους δημάρχους, που παρά την σκληρή περίοδο λιτότητας των δημοτών τους, θέλουν για τους εαυτούς τους και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών