KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ MISTER MIG;;;;


"Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπατά τους μετόχους της MIG"!
 "Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπατά τους μετόχους της MIG, έχοντας δημιουργήσει μια πυραμίδα που αν αποκαλυφθεί θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή της μεταπολίτευσης" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απόστολος Βεντούρης.

Με συνέντευξη αλλά και από τηλεοπτικής του εμφάνισης, ο κ. Βεντούρης έκανε επίθεση κατά του Α. Βγενόπουλου,

Ζήτησε να δημοσιοποιήσει τι ποσοστό έχει στη MIG, πότε και πώς το απέκτησε, ποια περιουσιακά στοιχεία είχε πριν τη MIG και ποια τώρα, πώς έχουν κινηθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί κλπ.
Στη συνέντευξη, ο κ. Βεντούρης αναφέρει ότι: «Η περίπτωση του κ. Βγενόπουλου είναι κραυγαλέο παράδειγμα πλημμελούς εφαρμογής των νόμων. Αυτά που κάνει ο κ. Βγενόπουλος και περνούν απαρατήρητα θα είχαν οδηγήσει άλλους στη φυλακή για πολλά χρόνια».

Ο κ. Βεντούρης ζητά την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διερωτώμενος "αν δεν ξέρει η Επιτροπή τι σημαίνει χειραγώγηση αγοράς, τότε ποιος ξέρει;"

Του χρεώνει επίσης ότι κάνει δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά άλλων και προβλέπει ότι θα υποχρεωθεί τελικά να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις και «τότε θα φανεί το μέγεθος της φούσκας, την οποία τώρα προστατεύει με τη σιωπή του».

Όλη η συνέντευξη.

«Πρόκειται για τον ορισμό της πυραμίδας» αναφέρει ο εφοπλιστής Κάνει λόγο για χειραγώγηση μετοχών και ζητά την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αποκαλύπτει πως ο Βγενόπουλος μοιράζει χρήματα της MIG σε μέσα ενημέρωσης για να θωρακίσει την εικόνα του Αναδεικνύει το «κόλπο» με την αγορά μετοχών από τη MIG, προκειμένου να διατηρήσει σε πλασματικά υψηλά την αξία της μετοχής

Ρουκέτες κατά του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου, ρίχνει ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και εκπρόσωπος της «Κέρβερος», Απόστολος Βεντούρης. «Έχουμε απευθύνει πολλά ερωτήματα στον κ. Βγενόπουλο, τα οποία δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια και ευπρέπεια να απαντήσει», αναφέρει ο κ. Βεντούρης και προσθέτει ότι τα όσα έχουν εκτυλιχθεί στη MIG «στην πραγματικότητα είναι ο ορισμός της πυραμίδας». Ο κ. Βεντούρης αναφέρεται αναλυτικά σε τρεις ζημιογόνες συναλλαγές, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πρόκειται για την επένδυση της MIG στον Κορασίδη, την πώληση του κλάδου άρτου της Vivartia και τη «χειραγώγηση» των μετοχών της τελευταίας από τη MIG. Ο κ. Βεντούρης δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει την ιστορία μέχρι τέλους, έχοντας έναν και μόνο στόχο. Να υπερασπιστεί τους μικρομετόχους, που δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους.

Κύριε Βεντούρη το τελευταίο διάστημα διατυπώνετε την επιμονή σας για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική, κρατώντας παράλληλα διαφορετική στάση από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, τον ΣΕΕΝ. Έχετε ιδρύσει επίσης της εταιρεία ΚΕΡΒΕΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, μία εταιρεία για παροχή επιχειρηματικών συμβουλών, με αιχμή του δόρατος την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων μειοψηφίας. Θέλετε να μας πείτε δυο-τρία πράγματα για τoν χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας καθώς και τις δραστηριότητες της CERBERUS;

Ζητάμε επίμονα την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή στο κομμάτι της ακτοπλοΐας. Υπάρχουν στο χώρο της ακτοπλοΐας πολλά παράδοξα και πολλές στρεβλώσεις, τα οποία έχουν δημιουργήσει και εξακολουθούν να δημιουργούν πολλά προβλήματα στον κλάδο, πιστεύουμε όμως ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μπουν τα προβλήματα αυτά στο τραπέζι και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Αυτό που είπατε ότι η δική μας Ένωση διαχωρίζει τη θέση της από τον ΣΕΕΝ είναι γεγονός, όπως επίσης γεγονός είναι και το ότι ο ΣΕΕΝ δεν έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει την προσπάθεια μας για εναρμόνιση. Δεν γνωρίζουμε γιατί αδρανούν, μάλλον όμως κάποιους λόγους θα έχουν.

Όσον αφορά το ερώτημα σας, για την ΚΕΡΒΕΡΟΣ να σας πω ότι έχουμε εκδώσει δελτία τύπου σχετικά με τον όμιλο MIG και έχουμε απευθύνει πολλά ερωτήματα στον κ. Βγενόπουλο, τα οποία ο κ. Βγενόπουλος δεν είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να σχολιάσει, ούτε τη στοιχειώδη ευγένεια και ευπρέπεια να απαντήσει. Τα ερωτήματα αυτά είναι ερωτήματα που έχει κάθε άνθρωπος, κάθε επενδυτής και αφορούν την ορθότητα των επιχειρηματικών επιλογών του κ. Βγενόπουλου και θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει τον κ. Βγενόπουλο, τη MIG και τους διοικούντες αυτήν και τους ορκωτούς ελεγκτές πολύ πριν απασχολήσουν οποιονδήποτε άλλο, αλλά σε τελική ανάλυση και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Γιατί όμως τέτοια επιμονή με τον κ. Βγενόπουλο;

Δεν είναι θέμα επιμονής, αλλά μία χαρακτηριστική περίπτωση αυτού που εκφράζει η ΚΕΡΒΕΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, την ανάγκη προστασίας των συμφερόντων της συχνά «σιωπηλής» ή «ανήμπορης» μειοψηφίας των εταιρειών. Η MIG προχώρησε το 2007 σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία είχε ύψος 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Η αύξηση αυτή διαφημίστηκε κατά κόρον και ο κ. Βγενόπουλος αναφέρεται συνήθως ως «Mr. MIG» και ως «ο ισχυρός άνδρας της MIG». Στα πλαίσια λοιπόν εντολής μετόχων του Ομίλου MIG και για την προστασία των συμφερόντων τους ξεκινήσαμε (και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση) τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Αρχίζοντας την έρευνα, με βάση στοιχεία δημοσιευμένα και διαθέσιμα στον καθένα, πιστεύαμε και εμείς (όπως και ο κάθε επενδυτής που δεν έχει εμβαθύνει στο θέμα) ότι ο Όμιλος MIG είναι ένας μεγάλος και εύρωστος όμιλος, ότι έχει υγιή κεφαλαιουχική, μετοχική και εταιρική διάρθρωση και ότι στην ηγεσία του βρίσκεται ένας μεγαλομέτοχος πιστός στο ηθικό επιχειρείν και κινούμενος αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια της διαφάνειας. Η έκπληξη μας ήταν ομολογουμένως μεγάλη όταν η έρευνα άρχισε να αποδίδει και σύντομα οδήγησε σε σοβαρότατες υποψίες ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από την εικόνα που περιγράφω παραπάνω και την οποία εντέχνως έχει καλλιεργήσει ο ίδιος ο Όμιλος MIG και ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος. H πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Βγενόπουλος εξαπατά τους μετόχους της MIG.

Τι είναι αυτό ή αυτά που προέκυψαν από την έρευνά σας;

Τα αποτελέσματα των ερευνών μας έχουν αποτυπωθεί σε ορισμένες ανακοινώσεις που περιείχαν ερωτήματα προς τον κ. Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του. Τα δελτία Τύπου αυτά έχουμε δημοσιεύσει στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας μας www.cerberusandpartners.gr. όπου και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή ή πολίτη. Χαρακτηριστικά μπορώ να σας αναφέρω εδώ τα εξής που αφορούν ορισμένες σημαντικές συναλλαγές που έχει διενεργήσει η MIG:

Ζημιογόνες Συναλλαγές

Πρώτη περίπτωση η Επένδυση στην εταιρεία Κορασίδη. H ΜIG απέκτησε την άνοιξη του 2008 ποσοστό περίπου 56% της ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ και περίπου 59% της Elephant έναντι 22.267.000 ευρώ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι «το 2008 οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2009 εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε 350 εκατομμύρια ευρώ». Παρά τις αισιόδοξες αυτές προβλέψεις η επένδυση αποδείχτηκε γρήγορα τεράστια αποτυχία. Έτσι, την 23/9/2009 η MIG μεταβιβάζει στην ολλανδική θυγατρική της «MIG REAL ESTATE SERBIA» (χωρίς ποτέ να αναφέρει αντί ποίου τιμήματος και πώς καταβλήθηκε αυτό) το σύνολο της συμμετοχής της στη ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ και μόλις πέντε ημέρες αργότερα συμμετέχει (μέσω της θυγατρικής της) σε αύξηση κεφαλαίου της ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ ποσού 114.003.000 ευρώ!!! Μόλις μετά από τρεις μήνες η επένδυση αυτή πουλήθηκε από τη MIG, οπότε κρίθηκε ότι αξίζει μόλις 35.700.000 ευρώ και μάλιστα καταβλητέα με πίστωση πέντε (5) ετών η οποία δόθηκε, άγνωστο με ποιες εγγυήσεις, στην αγοράστρια κυπριακή εταιρεία LILAVOIS TRADING LTD. Ποιοι είναι οι πραγματικοί μέτοχοι ή ο κύριος μέτοχος (beneficial owner) της εταιρείας «LILAVOIS TRADING LIMITED» και πώς έχει διασφαλιστεί η δυνατότητά της να καταβάλει το τίμημα είναι άγνωστο, αφού ο κ. Βγενόπουλος αρνείται να απαντήσει στα δικά μας ερωτήματα, αλλά και στις εύλογες απορίες των μετόχων του. Το ερώτημα παραμένει για ποιό λόγο να επενδυθούν 114 εκατομμύρια ευρώ σε μία εταιρεία η οποία σύντομα επρόκειτο να πωληθεί; Προσέξτε, μιλάμε για μια απώλεια περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από την περιουσία των μετόχων της ΜΙG και ο Α. Βγενόπουλος σιωπά!

Δεύτερη περίπτωση η πώληση του κλάδου άρτου της VIVARTIA. Η εταιρεία αυτή είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη θυγατρική της MIG και χωρίζεται σε διαφόρους κλάδους, όπως γαλακτοκομικά, εστιατόρια, κατεψυγμένα προϊόντα κ.λπ. Προ ολίγων μηνών μεταβίβασε τον κλάδο άρτου σε μία ομάδα επενδυτών, της οποίας ηγείτο ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος ήταν ανώτατο στέλεχος της MIG καθώς και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου και συγκεκριμένα διευθύνων σύμβουλος της VIVARTIA, δηλαδή της πωλήτριας εταιρείας, καθόλη τη διάρκεια των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία αυτή, και μόνο μετά την ολοκλήρωσή της παραιτήθηκε!

Φαίνεται λοιπόν ότι για να επιτευχθεί η συμφωνία θα έγιναν σκληρές, επίπονες, κρίσιμες και εξαντλητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και του εαυτού του! Για να σοβαρολογούμε, όμως, είναι να απορεί κανείς γιατί απαξιώνει η MIG να δώσει μία εξήγηση για την προφανή αυτή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς και να διευκρινίσει αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τις ανώνυμες εταιρείες σχετικά με τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων μιας εταιρείας στα διευθυντικά της στελέχη. Δεν πρέπει να γνωρίζουμε ότι κομμάτι του κλάδου άρτου ήταν και η αμερικανική εταιρεία «NONNI'S FOOD COMPANY INC».

Το τίμημα για την εξαγορά της εταιρείας αυτής ανήλθε σε 196 εκατ. δολάρια, πλέον 150 εκατ δολαρίων ανάληψη δανείων δηλαδή συνολικό τίμημα 346 εκατ δολάρια, ενώ η καθαρή περιουσία της (καθαρή θέση) κατά την ημερομηνία εξαγοράς ήταν αρνητική (ναι καλά ακούσατε) κατά 56.400.000 δολάρια!!!!!. Σημειώνω ότι για τη συγκεκριμένη συναλλαγή δεν έχει δώσει η MIG/VIVARTIA τρέχοντα ή ιστορικά οικονομικά στοιχεία ούτε στις Η.Π.Α., ούτε στην Ελλάδα, ούτε καν στο διαδικτυακό τόπο www.nonnis.com, όπου παραπέμπει (με θράσος) ο Όμιλος MIG για πληροφορίες! Αλλά δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί κινδυνεύουμε να κουράσουμε τους αναγνώστες σας.

Τρίτη περίπτωση η χειραγώγηση μετοχών της VIVARTIA από τη μητρική MIG. Η εταιρεία MIG είναι μια εταιρεία συμμετοχών. Κάθε τρίμηνο εκδίδει ισολογισμό ή λογιστική κατάσταση όπως λέγεται, στον οποίο ενοποιεί και τα οικονομικά στοιχεία και των θυγατρικών της εταιρειών. Τις εταιρείες αυτές είναι υποχρεωμένη να αποτιμήσει στην εύλογη αξία τους. Στην περίπτωση της VIVARTIA η ΜΙG αποτιμούσε μέχρι την 30.6.2010 λαμβάνοντας υπόψη τη χρηματιστηριακή της αξία... ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, όμως, κάθε τρίμηνο, λίγες ή περισσότερες ημέρες πριν από τη λήξη του, η μητρική MIG αγόραζε μετοχές της θυγατρικής, ανεβάζοντας έτσι την τιμή της ή διατηρώντας την σε πλασματικά υψηλά επίπεδα ώστε μετά να την αποτιμά στα βιβλία της στην αυξημένη αξία... Και μάλιστα την ίδια στιγμή που η MIG είχε φτάσει να κατέχει πάνω από 90% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA έτσι ώστε να είναι πρακτικά αδύνατη η λειτουργία ομαλής αγοράς στο Χρηματιστήριο για τη μετοχή αυτή, αφού αυτή δεν είχε διασπορά ούτε εμπορευσιμότητα δηλαδή «ενεργό αγορά με τιμές που αντιπροσωπεύουν πραγματικές και συχνές συναλλαγές σε καθαρά εμπορική βάση».

Και τι έχει κάνει για όλα αυτά η Εποπτική Αρχή της Κεφαλαιαγοράς;
Πράγματι διερωτάται ο κάθε καλόπιστος επενδυτής, επιχειρηματίας ή απλός πολίτης της Ελλάδας του 2010 όπου υποτίθεται ότι κάποια πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν σε τάξη και οι νόμοι να τηρούνται: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που είναι αρμόδια για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές δεν έβλεπε ούτε βλέπει αυτά που βλέπουμε εμείς;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν ξέρει τι σημαίνει χειραγώγηση αγοράς; Αν δεν ξέρει η Επιτροπή ποιος τελικά ξέρει; Αν δεν ξέρει η Επιτροπή τότε γιατί υπάρχει; Αν δεν ξέρει η Επιτροπή τότε γιατί πληρώνεται; Η ΕΚ έχει λάβει όλα τα δελτία Τύπου με τα πορίσματα και τα ερωτήματά μας από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκαν. Απομένει λοιπόν να απαντήσει τι ενέργειες έχει κάνει για όλα αυτά, εάν τηρήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία, η εάν αυτή δεν ισχύει για τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

«Η MIG είναι ο ορισμός της πυραμίδας»

Στη Γενική Συνέλευση της MIG πριν από λίγους μήνες και πάλι στη Γενική Συνέλευση της Marfin Popular Bank μόλις την περασμένη εβδομάδα προέκυψε ότι οι μέτοχοι στηρίζουν τον Α. Βγενόπουλο. Εσείς τι έχετε να πείτε για αυτό;

Στην πραγματικότητα είναι ο ορισμός της πυραμίδας. Στο δελτίο τύπου μας της 8 Σεπτεμβρίου 2010 αναφερθήκαμε αναλυτικά στις εξουσιοδοτήσεις για συμμετοχή στις συνελεύσεις της ΜIG και στον τρόπο με τον οποίο ο Α. Βγενόπουλος τις αποσπά από τους μετόχους και ρωτήσαμε τα εξής:

Ποιος λόγος υπάρχει τελικά να ακολουθείται αυτή η πρακτική από τους μετόχους; Μήπως αυτή η πρακτική έχει τις ρίζες της σε μετοχοδάνεια με ευνοϊκούς όρους; Μήπως τελικά δεν είναι μόνο η περίφημη Rassadel που συνδέεται με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου που πήρε δάνειο με προνομιακούς όρους για την απόκτηση μετοχών MIG, αλλά υπάρχουν και άλλοι πολλοί μέτοχοι, όπως ακουγόταν έντονα το 2007; Μήπως δηλαδή η πολυδιαφημισμένη και πρωτόγνωρη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG τον Ιούλιο του 2007 βασίζεται τελικά σε μετοχοδάνεια;

 Πιστεύουμε ότι οι εξουσιοδοτήσεις αυτές (τις οποίες δεν νομίζουμε να έχει δει κανένας άλλος εκτός από τον ιδιο;;;

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This