KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ.

Κερδισμένοι και χαμένοι του 2010

Ο Πέτρος Διαμαντίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, που κατασκευάζει ψυκτικούς θαλάμους και διαθέτει τα προϊόντα της σε 42 χώρες, στις πέντε ηπείρους της υφηλίου.
Είδε τη μετοχή της εταιρείας που διευθύνει να κόβει πρώτη το νήμα της χρονιάς. Ανάμεσα στις μετοχές του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. η τιμή της κατέγραψε τη μεγαλύτερη απόδοση 47,06% (μέχρι 28.12.2010). Η πορεία της μετοχής ακολούθησε τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας στη διάρκεια του 2010. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 37% το διάστημα Ιαν.- Σεπτ. έναντι του αντίστοιχου περσινού και ανήλθαν στα 347 εκατ. ευρώ, καθώς ευνοήθηκαν από την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.
Η κερδοφορία υπερ-διπλασιάστηκε στα 22,2 εκατ. ευρώ, καθώς η διοίκηση είχε προχωρήσει από το 2008 σε εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και μείωσης του κόστους, το οποίο δυστυχώς συνοδεύθηκε και με μεγάλες περικοπές προσωπικού.

Μέχρι πρόσφατα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε τον χαρακτηρισμό του επιχειρηματία-φαινομένου. Αγόραζε και πουλούσε εταιρείες, ενώ δημιούργησε από το μηδέν τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο του φαρμάκου, την Alapis.

Ολα αυτά, με όπλο την άνοδο των χρηματιστηριακών τιμών. Ομως τα χρηματιστηριακά κέρδη δεν είναι παντοτινά. Την άνοδο της μετοχής διαδέχθηκε η πτώση, καθώς δεν επαληθεύθηκαν οι προβλέψεις οικονομικών μεγεθών που είχε κάνει πριν παραιτηθεί από μέλος της διοίκησης στο τέλος του 2008 (είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου μαζί με τον τότε οικονομικό διευθυντή, Γιάννη Παπαβασιλείου).
Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την αδυναμία του κράτους να πληρώσει τους προμηθευτές στον χώρο των φαρμάκων. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι στις αρχές του 2010 ο επιχειρηματίας δήλωνε σε συνεντεύξεις του ότι «το 2010 θα είναι έτος εξαγορών». Το τέλος της χρονιάς βρήκε τον ίδιο πωλητή. Μείωσε σημαντικά τη συμμετοχή του στην Alapis και πούλησε δεύτερη φορά την εταιρεία Νεοχημική, μεταφέροντας μέρος των περιουσιακών του στοιχείων στο εξωτερικό.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών