KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Λάκης Γαβαλάς: Η πτώση της αυτοκρατορίας!

Την ώρα που οι φήμες θέλουν τον επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά να βρίσκεται στη Βραζιλία, μέσα στην εβδομάδα η εταιρεία του Έλληνα "βασιλιά της μόδας" κατέθεσε και επίσημα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. "Ηταν η ύστατη κίνηση για τον Λάκη προκειμένου να σώσει την επιχείρηση, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τις δεκάδες οικογένειες που απασχολεί", δηλώνει στο Radar πρόσωπο του περιβάλλοντός του.
Το ευχάριστο είναι ότι οι δύο πιστώτριες τράπεζες συναίνεσαν εγγράφως στο δικαστήριο ώστε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την εταιρεία με στόχο να βρεθεί λύση. "Κατατέθηκε ένα πολύ συγκεκριμένο business plan στο οποίο αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά", δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ο δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά, κ. Σεραφείμ Σωτηριάδης.
Το κλίμα, βέβαια, δεν είναι το ίδιο αισιόδοξο στα καταστήματα της LAK και της Lakis Gavalas S.Α. "Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα", λέει ! πολύ γνωστός στυλίστας και προσθέτει πως "προσωπικό και προμηθευτές περιμένουν να εξοφληθούν αφού τα εναπομείναντα brands επιστρέψουν τις εγγυητικές επιστολές". Ήδη η χονδρική της Dsquared και της Moncler πέρασε στον όμιλο Παγώνη, ενώ η Burberry και η D&G θα συναλλάσσονται απευθείας με τα καταστήματα.
Την ίδια στιγμή, το θρίλερ με το κτίριο της Κάντζας βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πουλήθηκε, κάποιοι άλλοι πως δεν έπιασε τελικά τα 40.000.000 ευρώ που ζητούσε ο Γαβαλάς, εξ’ ου και η επιχείρηση ζήτησε να υπαχθεί στο Άρθρο 99. Πρόκειται για το περιβόητο "παλάτι της Κάντζας" που εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 31.486 τετραγωνικών και περιλαμβάνει αποθήκες, γραφεία, το σχεδιαστήριο της LAK και το showroom.
Δεν είναι όμως το μοναδικό: Η ακίνητη περιουσία της επιχείρησης συμπεριλαμβάνει ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τα 60.000.000 ευρώ και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το οίκημα που στεγάζει την Burberry στην οδό Βουκουρεστίου αλλά και το κατάστημα Dsquared επί της οδού Τσακάλωφ.
Πώς όμως ο επιχειρηματίας, που ήταν σημαία του ελληνικού lifestyle, έφτασε σ' αυτή την κατάσταση; Ο καλός του φίλος Μάκης , που κινείται στον ίδιο χώρο δίνει τη δική του εξήγηση: "Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι με την κρίση εδώ και αρκετούς μήνες τόσο οι εισαγωγικοί οίκοι όσο και οι προμηθευτές πρώτων υλών απαιτούν οι ελληνικές εταιρείες να αγοράζουν τοις μετρητοίς. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως δεν υπάρχει η παραμικρή πίστωση χρόνου. Στεναχωρήθηκα πολύ, όταν ακούς τέτοια πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Όχι μόνο για τον Λάκη, που είναι φίλος μου, αλλά και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του. Ηταν μια πολύ σοβαρή επιχείρηση με προοπτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε συνεργασία με τουλάχιστον 60 κορυφαίους οίκους του εξωτερικού. Ο Λάκης είναι αγωνιστής και ελπίζω να βγει νικητής".

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών