KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΚΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΓΟ.

Πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο και τώρα, όχι μόνο χρωστούν μεγαλύτερη δόση, αλλά και περισσότερο κεφάλαιο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 20%! Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, τα στεγαστικά δάνεια που είχαν συναφθεί σε ελβετικό φράγκο ήταν 7 δισ. ευρώ και αρκετά από αυτά μετατράπηκαν σε ευρώ, όταν η ισοτιμία ευρώ/ φράγκου ήταν 1,40.

Πριν από 4 χρόνια, το 2007 όταν η ισοτιμία ευρώ- ελβετικού φράγκου ήταν ελκυστική καθώς ήταν στο 1,65. Τότε με τα ευρώ αγόραζαν περισσότερα ελβετικά φράγκα, ενώ σήμερα λιγότερα. Σήμερα, που η ισοτιμία έχει φθάσει στο 1,13 πολλοί δανειολήπτες έχουν φθάσει να έχουν μεγαλύτερο υπόλοιπο στο κεφάλαιο.

Ουσιαστικά, οι δανειολήπτες μοιάζουν με τους επενδυτές που έχουν αγοράσει λ. χ αμερικανικές μετοχές. Αν η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε πτώση ο επενδυτής χάνει από το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, εκεί που αγόραζε περισσότερα δολάρια με το ευρώ αυτό αρχίζει να αλλάζει όταν η ισοτιμία του ευρώ αρχίζει να πέφτει ..

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών