KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ.......


Ελληνική cosa nostra πίσω από την απαγωγή Παναγόπουλου

4 Ιουλίου 2009, 21:38


Το νέο συνδικάτο του εγκλήματος που έως σήμερα αριθμεί 16 μέλη. Οι έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψή τους, η οργάνωση του σχεδίου της απαγωγής Παναγόπουλου μέσα από τις φυλακές και το who is who των ανθρώπων που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες στην Ελλάδα.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:

Συνολικά τα μέλη της σπείρας είναι 16, πέντε από αυτούς βρίσκονται σε ελληνικές φυλακές ενώ ένας κακοποιός ακόμα καταζητείται από την αστυνομία.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον 26ο τακτικό ανακριτή ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η δικογραφία για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γ. Γούση το 2008 στην Πεντέλη.


ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ:

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ:

Ο συνδυασμός συγκεκριμένων γεγονότων, η υψηλή τεχνολογία και η μεθοδικότητα αλλά φυσικά και η θεά τύχη, συνέβαλαν στην εξιχνίαση των δραστηριοτήτων της Συμμορίας τύπου μικρής Camora που με έδρα τις φυλακές της χώρας και παραρτήματα σε όλη την επικράτεια, είναι ενδεχομένως μία από τις σημαντικότερες σπείρες οργανωμένου εγκλήματος των τελευταίων ετών.

Η εμπλοκή της ΕΥΠ με το «βαλιτσάκι»

Αμέσως μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου και με τα στοιχεία που συνέλεξε η Ασφάλεια, όπως επί παραδείγματι την βαριά προφορά του «διαπραγματευτή» , δηλαδή του περιώνυμου «Κρητικού» , άρχισαν μεθοδικά οι παρακολουθήσεις.

Εξ αρχής υπήρξε η βεβαιότητα πως τουλάχιστον μία ομάδα σχεδιασμού της απαγωγής είχε σχέση με έγκλειστους βαρυποινίτες που ελέγχουν μέσα από τις φυλακές τα κυκλώματα προμήθειας οπλισμού, τις δυνατότητες ξεπλύματος μαύρου χρήματος , υποδομές μεταφοράς και περίθαλψης παρανόμων. Στην υπόθεση εισήλθε από νωρίς και η ΕΥΠ η οποία διαθέτει εξοπλισμό παρακολουθήσεων που κρίθηκε ότι ήταν αναγκαίος για την ταυτόχρονη παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και την άμεση διασταύρωση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Έξι μήνες ήταν αρκετοί για να ιχνηλατηθούν οι πίστες που προτιμούσαν να χρησιμοποιούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Δύο γεγονότα ωστόσο, αλλά και ο συνδυασμός των πληροφοριών από προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες, όπως δολοφονίες και βομβιστικές ενέργειες συνέβαλαν στην επιτάχυνση των ερευνών.

Το πρώτο συμβάν ήταν η αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια στην Άρτα, όπου για κάποιο λόγο (προφανώς λάθος), οι αρχές συνέλαβαν τον περίφημο «Λουκουματζή», έναν αλλοδαπό ονόματι Ιβάνωφ Ντεγιάν, παρέα με έναν δεύτερο επίσης αλλοδαπό, να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Στόχος ήταν ένας ντόπιος επιχειρηματίας . Ο Ιβάνωφ Ντεγιάν ήταΤο δεύτερο συμβάν, ήταν η δολοφονία καταμεσήμερο στο Γαλάτσι του Γ. Αναγνωστόπουλου, γνωστού ανθρώπου της νύχτας, χωμένου στον υπόκοσμο. Ο Αναγνωστόπουλος είχε ένα συγγενή αλλά και συνεταίρο που είναι υπεράνω υποψίας. Εργολάβος με δραστηριότητα στις χωματουργικές εργασίες και εργολήπτης Δημοσίων Έργων ο Γιώργος Τρομπούκης δεν έδειχνε, τουλάχιστον στην καθημερινότητα του, πως θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του Αθηναίου Ντίλιγκερ. Άλλωστε στην σπείρα δεν ήταν αυτός ο ρόλος του. Είχε μία άλλη σημαντικότερη αποστολή. Να διασφαλίζει το ξέπλυμα των χρημάτων που η σπείρα εισέπραττε από τις δραστηριότητες της.

Ο Γιώργος Τρομπούκης είχε και άλλες ισχυρές επαφές. Είναι συνεταίρος του γνωστού μεγαλοεργολάβου και πρώην εκδότη καθημερινής εφημερίδας, του Χρήστου Καλογρίτσα. Είχε εκδώσει στο παρελθόν την «Πρώτη», μία εφημερίδα που είχε ταράξει τα εκδοτικά νερά. Ο Τρομπούκης και ο Καλογρίτσας έχουν μία κοινή εταιρεία με έδρα την Καρδίτσα. Αξιωματικοί της Ασφάλειας ερευνούν για το αν και κατά πόσο, αυτή η εταιρεία αποτελούσε τον ιμάντα ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος της σπείρας.

Πάντως η ΥΠΕΕ, εδώ και καιρό ερευνά τα λογιστικά της εταιρείας αυτής και την ελέγχει για υποθέσεις που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η Ασφάλεια ήταν πολύ τυχερή σε αυτήν ακριβώς την υπόθεση. Η σύζυγος του Τρομπούκη, που ήξερε όπως φαίνεται πολλά, ήταν μία πολύτιμη πηγή πληροφοριών.

Στης φυλακής τα σίδερα

Η παράλληλη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δύο βαρυποινιτών, του Παναγιώτη Βλαστού και του Γιάννη Σκαφτούρου με τις συντρόφους τους, αλλά και τρίτα πρόσωπα ήταν η άλλη πίστα που οδήγησε την ασφάλεια στον εντοπισμό των δραστών της απαγωγής Παναγόπουλου.

Το περιεχόμενο των συνδιαλέξεων αυτών καλύπτουν έναν όγκο που αποτελείται από 6 φακέλους. Έχουν καταγραφεί τα πάντα, ιδιαίτερα δε οι συνομιλίες του Απόστολου Πετράκη από την Επισκοπή Ρεθύμνης. Ο Κρητικός ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός στις συνδιαλέξεις αυτές. Ελλείψει ομολογιών αυτό το υλικό είναι και το μοναδικό που ενοχοποιεί τα μέλη της σπείρας.

Η Άννα Βλαστού, η επονομαζόμενη και «χήρα» στον κόσμο του εγκλήματος, δεν είναι όποια κι όποια. Κατά τους κύκλους των αξιωματικών της Ασφάλειας, η Άννα Βλαστού διαδραμάτισε σοβαρό ρόλο σε μία άλλη απαγωγή το 2001 όπου ανέλαβε την επιμελητεία της επιχείρησης.

Ο Βλαστός είχε και έχει πολλούς εχθρούς και ανταγωνιστές. Ο σχεδιασμός εκτελέσεων ανταγωνιστών του στον υπόκοσμο απεδείχθη μπούμεραγκ για τον ίδιο τον κακοποιό. Προσπάθησε και απέτυχε να εκτελέσει τον μεγάλο ανταγωνιστή του τον Ναστούλη, όταν ο τελευταίος βρισκόταν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Στο σπίτι του Απόστολου Πετράκη , συνεργάτη του Βλαστού άλλωστε βρέθηκαν δύο Καλάσνικωφ, διόπτρες και φυσίγγια που κατά την ασφάλεια προορίζονταν για την δολοφονία του Ναστούλη. Αυτά πληρώνονται.

Ο Βλαστός φέρεται να συνεργάζεται με το άλλο «τρομερό παιδί» του οργανωμένου εγκλήματος, τον Βασίλη Στεφανάκο, που όποια πέτρα και να σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Να υπενθυμίσουμε απλά πώς ο Στεφανάκος κατηγορείται για ό,τι σημαντικό έχει συμβεί στον κόσμο του εγκλήματος τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των αποδράσεων Παλαιοκώστα. Υπήρχαν λοιπόν πίστες που οι αξιωματικοί της Ασφάλειας παρακολούθησαν και που τελικά τους έβγαλαν λαυράκι.

ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ:

‘Ένα μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της απαγωγής του Π.Παναγόπουλου «πέρασε» από την Κρήτη . Εκεί άλλωστε οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό που προερχόταν από την απαγωγή και κατατέθηκε από επιχειρηματία σε τραπεζικό λογαριασμό. ‘Όπως αποδείχθηκε αργότερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν είχε καμία σχέση με την απαγωγή.

Απόστολος Πετράκης

Συνιδιοκτήτης χαρτοπαικτικής λέσχης στους Αμπελοκήπους. Είναι ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά στην απαγωγή μιλώντας τηλεφωνικά με την σύζυγο του Περικλή Παναγόπουλου και κάνοντας μαζί της τις τελικές διαπραγματεύσεις. Από την κατάθεση της συζύγου του Π. Παναγόπουλου προέκυπτε η βαριά κρητική προφορά του, γι αυτό ονομάστηκε από την αστυνομία «κρητικός». Στον Πετράκη οι έρευνες στράφηκαν αφού πρώτα είχαν επικεντρωθεί στον αδελφό του μέχρι η φωνή του να ελεγχθεί από τα εργαστήρια και να αποδειχθεί ότι δεν ταυτοποιείται με του «κρητικού».

Μανώλης Σκαρλάτος

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Κρήτη. Η πολυτελής ζωή του τον πρόδωσε μια και τις υποψίες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είχαν κινήσει τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και το επίσης πολυτελές σκάφος του. Η σύλληψή του έγινε με οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας και του λιμενικού εν πλω. Αμέσως μετά την έρευνα του οι αστυνομικοί βρήκαν 10 χαρτονομίσματα των 100ευρώ που δε φαίνεται να προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής.

Ιωάννης Θεοδωράκης

‘Ανθρωπος με πλούσια δραστηριότητα κλοπών και ληστειών που βρέθηκε στις φυλακές της Αλικαρνασσού μετά τη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας. Εκεί, όπως και οι άλλοι κρητικοί γνώρισαν και δημιούργησαν τους «εγκληματικούς» δεσμούς τους με τον εγκέφαλο της απαγωγής Παναγιώτη Βλαστό. Από εκείνη την εποχή μπήκαν ενεργά στις δραστηριότητες της συμμορίας.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:

Παναγιώτης Βλαστός

Τον Μάρτιο του 1998 μία συνήθης αστυνομική έρευνα ­ ύστερα από τροχαία παράβαση ­ στη λεωφόρο Θησέως καταλήγει σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους κακοποιούς Κωνσταντίνο και Παναγιώτη Βλαστό, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Κωνσταντίνου Βλαστού και τον σοβαρό τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Το 1994 , τέσσερα χρόνια πριν,οι αδελφοί Βλαστού είχαν δολοφονήσει έξω από το κέντρο «Κόλετζ» τον μεγάλο αδελφό του Ναστούλη, τον Γεράσιμο. Από τότε κρατά η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών του υποκόσμου.

Τον Σεπτέμβριο του 1998 πέφτει νεκρός από καταιγισμό πυρών εκτελεστών και ο άλλος αδελφός του Βλαστού, ο Μάρκος. Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι ο μοναδικός επιζήσας της οικογένειας στον πόλεμο αυτό. Δολοφονίες, μαστροπεία, προστασία και ό,τι άλλο υπάρχει στον ποινικό κώδικα, αποτελούν πεδίον δράσης της οικογένειας Βλαστού. Τώρα το βιογραφικό του Παναγιώτη εμπλουτίζεται και με την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Γιάννης Σκαφτούρος

Ταμίας του συνδικάτου του εγκλήματος που εξαρθρώθηκε με 21 εντάλματα και τελικά 41 συλλήψεις τον Ιούλιο του 2002. Οι σχέσεις Σκαφτούρου με τον Βασίλη Στεφανάκο ήταν άψογες, αν και στην αρχή υπήρχαν προβλήματα. Ο Σκαφτούρος φέρεται να ήταν ο «διαμεσολαβητής» στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο. Την επιχείρηση φέρεται να χρηματοδότησε ο Στεφανάκος. Κατά την ασφάλεια, χρησιμοποιήθηκε και ένα ειδικά διαμορφωμένο βυτίο που είχε μετατραπεί σε κοιτώνα, όπου κρύφτηκε ο Παλαιοκώστας και στην συνέχεια φυγαδεύτηκε.

Βασίλης Στεφανάκος

Βαρώνος της νύχτας με βιτρίνα μία μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Χαιδάρι. Φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της δολοφονίας Καλαποθαράκου. Αρχηγικό στέλεχος του συνδικάτου του εγκλήματος. Εξαφανίστηκε από προσώπου γης, απέκτησε και νόμιμη ταυτότητα, αλλά συνελήφθη άδοξα όταν πήγε να επισκεφθεί μία φίλη του, πάντα στο Χαϊδάρι. Το βράδυ της δολοφονίας Καλαποθαράκου βρισκόταν με όλους τους φίλους και συνεργάτες του από το Συνδικάτο στο Γαλαξίδι. Θεωρείται ως ο σχεδιαστής των αποδράσεων Παλαιοκώστα.

ν γνωστός στις αρχές ως ειδικός στα «λουκούμια», δηλαδή τα εκρηκτικά.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών