KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

μουσικη & τεχνες.

 

Απειλεί η Eurovision για αποκλεισμό χωρών.

Με αποκλεισμό από το διαγωνισμό της Eurovision απειλούν οι διοργανωτές τις χώρες που δημοσιεύουν τα στοιχεία εκείνων που ψηφίζουν στο λεγόμενο televoting.

Σχετικά links
Αυτή η ανακοίνωση έρχεται ύστερα από καταγγελίες κατοίκων του Αζερμπαϊτζάν οι οποίοι προσήχθησαν στην αστυνομία επειδή είχαν ψηφίσει την Αρμενία στον φετινό διαγωνισμό. Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά τους δήλωσαν πως απλώς ρώτησαν κάποια άτομα γιατί ψήφισαν την Αρμενία. Οι εταιρίες τηλεφωνίας είναι υπεύθυνες στο να διαφυλάξουν τα προσωπικά στοιχεία του έκαστου χρήστη, όμως τώρα την ευθύνη φέρουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς.
Σύμφωνα με το BBC, οι κυρώσεις στις χώρες που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορούν να είναι αποκλεισμός από τη διοργάνωση μέχρι και τρία χρόνια.
Σε ανακοίνωσή της η EBU ανέφερε πως ο κανόνας αυτός προστέθηκε ώστε να προστατεύονται οι ψηφοφόροι του διαγωνισμού. Μάλιστα, η EBU τόνισε πως επειδή δεν μπορεί να επιβληθεί κάποια κύρωση στις τηλεφωνικές εταιρίες, οι ποινές θα απευθυνθούν στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.



Τα αμερικάνικα charts της εβδομάδας

Όπως αναμενόταν, ο νέος δίσκος του Jay-Z, Blueprint 3 πήγε απευθείας στο Νο 1 του Billboard, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ. Στα singles, δεν αποτελεί πλέον είδηση πως οι Black Eyed Peas παραμένουν στη κορυφή.

Πιο αναλυτικά, το Blueprint 3 είναι ο 11ος δίσκος του Jay-Z που πάει στη κορυφή και έτσι τον κάνει τον καλλιτέχνη με τα περισσότερα Νο 1 στην Αμερική, πλην των Beatles που έχουν 19. Δέκα είχε ο Elvis Presley. Και μιας και αναφέραμε τα σκαθάρια, να σημειώσουμε πως οι επανεκδόσεις τους, χαλάνε κόσμο και στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά στο albums chart του Billboard δεν υπολογίζονται τέτοιες κυκλοφορίες.
Από κει και πέρα, στο Νο 3 έπεσε η Whitney Houston και το I Look To You ενώ μία θέση πιο κάτω έχουμε την άφιξη του Raekwon ο οποίος μετά από έξι χρόνια επέστρεψε με τον 4ο δίσκο του, με τίτλο, Only Built 4 Cuban Linx... Pt. II. Να υπογραμμίσουμε πως ο Raekwon είναι μέλος των περίφημων, Wu-Tang-Clan.
Στο Νο 5 συναντάμε το country ντουέτο, Brooks & Dunn και το best of album τους με τίτλο, Number 1s… and Then Some. Τέλος, στο Νο 8 βρίσκουμε τους Boys Like Girls και το Love Drunk. Είναι το 2ο album για την μπάντα από την Βοστώνη.
Στα signles, όπως είπαμε, οι Black Eyed Peas συνεχίζουν στο Νο 1 ενώ γενικά δεν υπήρχαν ιδιαίτερες μεταβολές.



Συνοπτικά το top 10 των albums γι αυτή την εβδομάδα
1) Jay-Z - The Blueprint 3
2) Miley Cyrus - The Time Of Our Lifes (EP)
3) Whitney Houston - I Look To You
4) Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx... Pt. II
5) Brooks & Dunn - Number 1s… and Then Some
6) Trey Songz - Ready
7) Black Eyed Peas - The E.N.D.
8) Boys Like Girls - Love Drunk
9) Kings Of Leon - Only By The Night
10) Taylor Swift - Fearless




Google : "Αστραπιαία" εκτύπωση σπάνιων συγγραμμάτων...

Τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν δυσεύρετα και εξαντλημένα βιβλία πολύ γνωστών συγγραφέων, που εκδόθηκαν πριν το 1923, να τα αποκτήσουν, τυπώνοντάς τα αστραπιαία από τη μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη της, δίνει η Google, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αμβλύνει τις εναντίον της αντιδράσεις για την πρωτοβουλία της να ψηφιοποιεί και να πουλά online τα βιβλία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να τυπώνουν ένα βιβλίο 300 σελίδων μέσα σε μόλις 4 λεπτά. Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή αφορά καταρχήν τα βιβλία, τα οποία δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και υπολογίζονται σε περίπου 2 εκατομμύρια. Τα 2 εκατ. βιβλία που δεν έχουν copyright, αφορούν εκδόσεις πριν το 1923, βρίσκονται σε διάφορες γλώσσες και περιλαμβάνουν από έργα πολύ γνωστών συγγραφέων (Σέξπιρ, Ντίκενς, Μπαλζάκ, Ρουσό, Τουέην, Ουγκό κ.α.).
Η Google υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία On Demand Books (Βιβλία κατά Παραγγελία), κατασκευάστρια της γρήγορης εκτυπωτικής μηχανής, "Espresso Book Machine", που αν και έχει ήδη μια ζωή μερικών χρόνων πίσω της, τώρα πια αναμένεται να γνωρίσει μέρες…δόξας, καθώς πολλοί αναγνώστες αναμένεται να ζητήσουν την εκτύπωση δυσεύρετων και εξαντλημένων βιβλίων, που η Google θα διαθέτει πλέον σε ψηφιακή μορφή.
Ακόμα κι ένα μοναδικό αντίτυπο κάποιου βιβλίου αν υπάρχει σε κάποια βιβλιοθήκη του κόσμου και η Google το έχει ψηφιοποιήσει, ο αναγνώστης θα μπορεί να το επαναφέρει σε τυπωμένη μορφή χάρη στην εκτυπωτική μηχανή και μάλιστα σε χρόνο…εσπρέσο. Τα ετοιμοπαράδοτα χαρτόδετα βιβλία έχουν πολύ καλή ποιότητα και έγχρωμο εξώφυλλο και δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει κανείς από αυτά που πουλιούνται σε ένα βιβλιοπωλείο.
Οι μηχανές της On Demand Books βρίσκονται ήδη σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Αγγλία, Αίγυπτος-Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας), κυρίως σε καταστήματα πανεπιστημιακών εκδόσεων, βιβλιοθηκών και βιβλιοπωλείων.
Τα βιβλία, που έχει ψηφιοποιήσει η Google, θα τυπώνονται από το "Espresso Book Machine" με συνιστώμενη τιμή 8 δολαρίων ανά αντίτυπο, αν και η τιμή μπορεί να καθορίζεται τελικά από τον λιανοπωλητή.
Σύμφωνα με την On Demand Books, το μέσο κόστος παραγωγής-εκτύπωσης ενός ψηφιοποιημένου βιβλίου (χαρτί, μελάνη, κόλλα) είναι το πολύ τρία δολάρια για ένα βιβλίο 300 σελίδων. Η On Demand Books θα παίρνει ένα δολάριο για κάθε βιβλίο που θα τυπώνεται και άλλο ένα δολάριο θα καταλήγει στα ταμεία της Google, η οποία έχει ήδη δηλώσει ότι θα δωρίζει το δικό της μερίδιο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Η εταιρία προσδοκά να έχει εγκαταστήσει 35 - 40 τέτοια μηχανήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι τις αρχές του 2010 και ήδη ετοιμάζει μια νέα έκδοση του μηχανήματος, για πλήρως έγχρωμες εκδόσεις (και όχι μόνο το εξώφυλλο όπως τώρα), που θα είναι έτοιμη σε περίπου έξι μήνες.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών