KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010




ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ!!!


ΓΔ 17:19  2.327,57  +17,46  +0,76%  Τζίρος 211,78 εκ. € 

ΑΝΟΔΙΚΕΣ / ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Γράφημα ανοδικών/πτωτικών μετοχών
 Ανοδικές
99 (32%)
 Πτωτικές
89 (29%)
 Αμετάβλητες
120 (39%)



Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όλη η αγορά ασχολείται τελευταία με τις κινήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Λίγο οι απανωτές κινήσεις στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέσω του… όμορου ομίλου Κυριακίδη, λίγο η αγορά της Proton Bank σε τιμή πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα αξία της στο Χ.Α., λίγο η γιορταστική ραστώνη των ημερών, κι όλοι για τον «Λαυρέντη» μιλάνε.

Το ίδιο συνέβη χθες και με τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς αρκετές «κακές γλώσσες»… κόλλησαν στο γεγονός ότι περιλαμβάνει ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη δύο συμβούλους της υπουργού Οικονομίας κ. Κατσέλη κι άρχισαν τις… σπόντες..

Ο λόγος για τον κ. Μάκη Σαπουντζόγλου (παλαιότερα ηγετικό στέλεχος της Ιονικής Τράπεζας) αλλά και για τον κ. Παναγιώτη Αλεξάκη (ως γνωστόν είναι και πρώην πρόεδρος του Χ.Α.), ο οποίος λίαν προσφάτως παραιτήθηκε από τη διοικητική θέση του στον Νηρέα, για να αναλάβει σύμβουλος της υπουργού.

Ωστόσο, οι πιο καλοπροαίρετοι επισημαίνουν ότι άλλο κοινό σημείο τους είναι πως προέρχονται και οι δύο από τον ακαδημαϊκό χώρο (καθηγητές γαρ) και βεβαίως έχουν άριστη γνώση των χρηματοοικονομικών.

Προς επίρρωσιν της ανωτέρω διαπίστωσης, μαθαίνουμε ότι προσφάτως υπήρξε συνάντηση, μεγάλης μάλιστα διάρκειας, μεταξύ του κ. Λαυρεντιάδη και του νυν προέδρου της Τράπεζας Αττικής κ. Τρύφωνα Κολλίντζα.

Καθηγητής βεβαίως και ο κ. Κολλίντζας (και μάλιστα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακριβώς όπως και ο κ. Σαπουντζόγλου), ο οποίος όμως, σε αντίθεση με τους δύο προαναφερθέντες, φέρεται να βολιδοσκοπήθηκε για εντελώς… εκτελεστική θέση, εφόσον δεν συνεχιστεί από τη νέα κυβέρνηση η θητεία του στην Τράπεζα Αττικής.

Θα κάνει καθηγητική… τριπλέτα η Proton;
 


Με μια νομικίστικη ανακοίνωση λίγων γραμμών, η εισηγμένη Paperpack-Τσουκαρίδης ενημέρωσε πρόσφατα ότι η θυγατρική της εταιρία Προμοκαρτόν αποφάσισε να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει το 49% της «Ι. και Α. Τσουκαρίδης Ο.Ε.».

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Πρώτον, η εισηγμένη αποφασίζει να καταβάλει σε μια επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί κοντά στο 80% της χρηματιστηριακής της αξίας στη Σοφοκλέους (κατώτερη των 2 εκατ. ευρώ) και πάνω από το 40% των ιδίων κεφαλαίων της (3,648 εκατ. με βάση τις λογιστικές καταστάσεις της 30ής Σεπτεμβρίου του 2009).

Δεύτερον, η όλη συναλλαγή είναι του τύπου «Γιάννης και μικρομέτοχοι κερνάνε, Γιάννης πίνει», καθώς αγοραστής είναι ο εισηγμένος όμιλος και πωλητής (και εισπράττων το χρήμα) οι βασικοί μέτοχοι.

Τρίτον, η γενικότερη πορεία της εισηγμένης μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς φέτος δεν διένειμε μέρισμα και στο εννεάμηνο σημείωσε οριακές ζημίες.

Άρα λοιπόν, σε μια περίοδο όπου η εισηγμένη εταιρία δεν πάει καλά, οι βασικοί μέτοχοι αποφασίζουν να διαθέσουν ποσό ίσο με το 80% περίπου της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας, προκειμένου να αγοράσουν μειοψηφικό ποσοστό από προσωπική τους εταιρία.

Χωρίς προηγούμενη απόφαση γενικής συνέλευσης…

Και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση προς τους μετόχους για το σκεπτικό της απόφασης, για τις οικονομικές επιδόσεις και τις προοπτικές της εξαγορασθείσας, για το πώς, τέλος πάντων, καθορίστηκε το τίμημα…
 

Είναι αλήθεια ότι όταν ξεκίνησε η κρίση, το περυσινό φθινόπωρο, οι τράπεζες έσπευσαν να στηρίξουν τις εισηγμένες εταιρίες που είχαν υψηλό δανεισμό και αντιμετώπιζαν προβλήματα, προκειμένου να αποφύγουν ανεπιθύμητες επισφάλειες.

Σε κάποιες περιπτώσεις αναδιάρθρωσαν δάνεια, σε άλλες αγόρασαν ακίνητα, ενώ δεν φαίνεται να έλειψαν και ορισμένες φορές που "έκαναν τα στραβά μάτια" και όλο και κάποια σκουπίδια άφησαν κάτω από το χαλί... Έτσι τουλάχιστον λένε οι κακές γλώσσες.

Barclays : Οι ξένοι απέχουν από το ΧΑ και θα απέχουν ακόμη για καιρό 


(upd)Την εκτίμηση ότι οι ξένοι επενδυτές θα απέχουν από το ΧΑ ίσως για καιρό εκτιμά στέλεχος της Barclays  και υποστηρίζει ότι τα μέτρα σταθερότητας της οικονομίας δεν θα μεταβάλλουν σημαντικά την στάση των ξένων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΧΑ διαφοροποιήθηκε από το γενικότερο κλίμα λόγω εσωτερικών αιτιών η κατάσταση της οικονομίας αποθάρρυνε τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Η παράμετρος αυτή είναι καθοριστική καθώς ακόμη οι ξένοι δεν είναι διατεθειμένοι να τοποθετηθούν στην αγορά  , θα περιμένουν δείγματα γραφής και σταθεροποίησης της οικονομίας και σε βάθος χρόνου θα επαναξιολογήσουν την  στρατηγική τους.
Βραχυπρόθεσμα το ΧΑ θα μπορούσε να κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 2250 με 2400 μονάδων.
Ακόμη και αν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι πειστικά η άνοδος του ΧΑ θα είναι ελεγχόμενη.
Στο πλαίσιο αυτό διαφαίνεται ότι οι τράπεζες σε αυτή την συγκυρία τείνουν να πλησιάσουν την δίκαιη τους αποτίμηση.
Ίσως να είναι και οριακά υψηλότερα το fair value αλλά το προσεγγίζουν.
Η Εθνική θα μπορούσε να κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 18,5 ευρώ χαμηλό και 20,5 ευρώ υψηλό.
Η Alpha bank  χαμηλό 8,20 ευρώ υψηλό στα 9 με 9,2 ευρώ.
Η Eurobank σε ένα εύρος χαμηλό 8 ευρώ και υψηλό 8,80 ευρώ κ.α.
Ο Φεβρουάριος πάντως αναμένεται να είναι μήνας μάλλον ουδέτερος για την αγορά  τα αποτελέσματα θα είναι κατώτερα των προσδοκιών από τις τράπεζες , ωστόσο η αγορά θα ξέρει τα μέτρα της κυβέρνησης. 

Αναβάλλεται η μετατροπή της Vivartia σε holding


Καθυστερεί για τεχνικούς λόγους η αναδιάρθρωση της Vivartia και θα υλοποιηθεί τελικά στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Η εταιρία γίνεται holding, αλλάζει επωνυμία και οι παραγωγικές και εμπορικές της δραστηριότητες μεταφέρονται σε θυγατρικές. Στόχος του σχεδίου εκ βάθρων αναδιάρθρωσης που προωθείται από τη MIG, είναι η δημιουργία λειτουργικότερου σχήματος και μακροπρόθεσμα η αύξηση της κεφαλαιοποίσης του ομίλου Vivartia, με εισαγωγή θυγατρικών στο ΧΑ
Συγκεκριμένα θα αποσχισθούν και θα αποτελέσουν 4 ξεχωριστές εταιρίες οι κλάδοι
- Παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων και ποτών
- Παραγωγής και εμπορίας προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαρωδών
- Παροχής υπηρεσιών εστίασης
- Παραγωγής και εμπορίας καταψυγμένων τροφίμων
Στις εταιρίες αυτές η Vivartia θα κατέχει 100% και θα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει μειοψηφικά πακέτα, αντλώντας σημαντικά κεφαάλαια για περιατέρω αανάπτυξη.
Στη ΓΣ θα ληφθεί απόφαση και για αλλαγή επωνυμίας, ώστε να είναι εμφανέστερη η σύνδεση με τη Marfin IG.

Ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 2009 παγκοσμίως – Θα επηρεάσουν τα χρηματιστήρια 


 

Ξεκινάει ο χορός των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των διεθνών τραπεζών για να ακολουθήσουν προς τα τέλη Φεβρουαρίου και οι ελληνικές τράπεζες.
Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα χρήσης 2009 θα ανακοινώσουν  οι διεθνείς τράπεζες αρχής γενομένης από την J P Morgan στις 15 Ιανουαρίου.
Τα αποτελέσματα προφανώς και θα επηρεάσουν την συμπεριφορά των χρηματιστηρίων.

Απογοήτευση για την ανεργία στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010, 04:29

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τα νεότερα στοιχεία για την ανεργία σε ομοσπονδιακό αγγίζουν το ποσοστό του 10%, προβλέποντας ένα δυσοίωνο μέλλον.




Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει παρατηρηθεί ότι εντός του τελευταίου 12μηνου χάθηκαν αθροιστικά 691 χιλιάδες θέσεις εργασίας, 69 χιλιάδες μηνιαίως, αφότου εκδηλώθηκε η παρούσα οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία επίσημα στοιχεία για την ανεργία, στη διάρκεια μόνον του Δεκεμβρίου 2009, 85 χιλιάδες Αμερικανοί απολύθηκαν.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησε ένα νέο πρόγραμμα για την "πράσινη" ενέργεια, από 183 ξεχωριστές επενδύσεις, σε 43 από τις 50 πολιτείες, το οποίο είναι ικανό να δημιουργήσει "τουλάχιστον 17 χιλιάδες θέσεις εργασίας".

Τέλος, ο Λευκός Οίκος δια του προεδρικού εκπρόσωπού του, Robert Gibbs εξέφρασε "σκεπτικισμό" αναφορικά με το κατά πόσον η ανεργία σε υψηλά ποσοστά, θα τιθασευτεί στο ορατό μέλλον...προσθέτοντας εμφατικά ότι "ο πρόεδρος περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τους χειρισμούς του υπουργού των Οικονομικών της χώρας".

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών