KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τα πήραν πίσω οι ξένοι τα λεφτά που έβαλαν στο Χ.Α. το 2009!




ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ!!!

ΚΑΛΗΜΣΠΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΟΔΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΑΘΟΔΟΣ..ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ Η ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΠΕΣΜΕΝΗ..ΜΕ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕς ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 20 ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ!!!ΠΑΛΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ)...!!


ΓΔ 17:19  2.315,31  -12,26  -0,53%  Τζίρος 174,07 εκ. €

Αφορολόγητο έως 300.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας!

Αφορολόγητο έως 300.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας!

Αφορολόγητο όριο έως 300.000 ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αγορά πρώτης κατοικίας. Το σχέδιο προβλέπει ότι ο φόρος μεταβίβασης που θα πληρώνουν από εδώ και στο εξής οι αγοραστές θα εξαρτάται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου, ενώ σήμερα συνδέεται με την επιφάνειά του, ανεξαρτήτως αξίας, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις.


Σήμερα από το φόρο μεταβίβασης (11%) απαλλάσσονται όλοι όσοι αποκτούν πρώτη κατοικία επιφάνειας μέχρι 200 τ.μ. ανεξάρτητα από την αξία του ακινήτου. Δηλαδή μηδενικό φόρο καταβάλει κάποιος που αγοράζει πρώτη κατοικία 150 τ.μ. σε ένα ακριβό προάστιο της Αττικής (Εκάλη, Γλυφάδα) με αντικειμενική αξία 680.500 ευρώ, όπως και κάποιος που αποκτά πρώτη κατοικία ίδιας επιφάνειας στη Δραπετσώνα ή στο Περιστέρι, αντικειμενικής αξίας 195.000 ευρώ !
Αυτό, πέραν της ανισότητας που συνεπάγεται για όσους έχουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα και διαμένουν σε φθηνά ακίνητα, έχει σαν αποτέλεσμα και το Δημόσιο να χάνει τεράστια έσοδα από το φόρο μεταβίβασης.
Γι’ αυτό και το μέτρο θα αλλάξει και εξετάζεται για αγορές αξίας 300.000 ευρώ και πάνω, να επιβάλλεται συντελεστής 11%, έναντι μηδενικού φόρου που ισχύει σήμερα για κατοικίες κάτω των 200 τ.μ. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη ; Ο,τι στο παραπάνω παράδειγμα, αν το αφορολόγητο φτάσει στα 300.000 ευρώ, ο αγοραστής του σπιτιού στην Εκάλη θα πληρώσει φόρο 41.855 ευρώ, ενώ εκείνος που θα αγοράσει σπίτι στο Περιστέρι δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο…
Στα 200.000 ευρώ το αφορολόγητο για γονικές
Αλλαγές έρχονται και στο αφορολόγητο των γονικών παροχών, όπου η σκέψη είναι να αυξηθεί στα 200.000 ευρώ, από τα μόλις 95.000 ευρώ σήμερα, με παράλληλη καθιέρωση νέα, προοδευτικής κλίμακας.
Το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η νέα κλίμακα να αποτελείται από πολλούς συντελεστές, που θα έχουν σαν «οροφή» το 10%. Σήμερα, για πάνω από 95.000 ευρώ, η φορολόγηση γίνεται με συντελεστή 1% ανεξαρτήτως αξίας (το μέτρο καθιερώθηκε επί ΝΔ από τον Γιώργο Αλογοσκούφη, όπως επίσης συνέβη και με το αφορολόγητο για αγορές ακινήτων μέχρι 200 τ.μ, ανεξαρτήτως αξίας).
Το νέο καθεστώς αναμένεται να ωφελήσει όσους κάνουν γονικές παροχές για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, καθώς και όσους έχουν ακίνητα μέχρι 300.000, που εκτιμάται ότι θα πληρώσουν λιγότερο απ’ ότι σήμερα. Όσοι ωστόσο προχωρήσουν σε γονικές παροχές ακινήτων μεγαλύτερης αξίας, θα επιβαρυνθούν. Βέβαια, αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, όπως φημολογείται ότι θα γίνει, μοιραία θα επιβαρυνθούν και αρκετά μεσαίας αξίας ακίνητα, από εκείνα που σήμερα καλύπτει το αφορολόγητο των 200.000 ευρώ.


Τα πήραν πίσω οι ξένοι τα λεφτά που έβαλαν στο Χ.Α. το 2009!




Ό,τι «έβαλαν» οι ξένοι το 2009 στο Χρηματιστήριο, το πήραν πίσω την ίδια χρονιά! Το 2009 οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν αγορές ύψους 24,81 δισ. (σύνολο αγορών) και πωλήσεις ύψους 23,83 δισ. (σύνολο πωλήσεων). Αυτό προκύπτει από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Χ.Α.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, συνολικά, το 2009 οι ξένοι επενδυτές ήταν αγοραστές, σε αντίθεση με το 2008 όπου με συνολικές εκροές 3,59 δισ. παρουσιάστηκαν πωλητές. Οι συνολικές εισροές κεφαλαίων από 1/1/2009 μέχρι 31/12/2009 ανήλθαν στα 0,98 δισ. Οι Έλληνες επενδυτές, στο σύνολο του 2009, εμφανίστηκαν πωλητές με συνολική εκροή κεφαλαίων αξίας 0,92 δισ., από τα οποία 29,31 εκατ. ανήκαν σε Έλληνες ιδιώτες επενδυτές.

Το μέλλον της Geniki bank , οι φήμες και ο Sanchez



Το μέλλον της Geniki bank , οι φήμες και ο Sanchez
Πριν λίγες ημέρες το πρώην στέλεχος της Louis Vuitton ο Ισπανικής καταγωγής κ Sanchez ανέλαβε τα ηνία της Societe Generale.
Άνθρωπος της αγοράς και κυρίως των πωλήσεων.


Η Γαλλική τράπεζα Societe Generele εισέρχεται σε νέα φάση καθώς αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις πωλήσεις.
Οι πωλήσεις αποτέλεσαν και το αδύνατο σημείο της θυγατρικής της Societe Generale στην Ελλάδα της Geniki bank.
Στελέχη της Geniki εκτιμούν ότι η τράπεζα μέσα στο 2010 θα στραφεί στις πωλήσεις παρά το αρνητικό κλίμα στην ελληνική οικονομία.
Πάντως ακόμη και αν αυτό συμβεί κέρδη δεν θα προέλθουν πριν το 2011.
Όμως και ενώ σημειώθηκαν αλλαγές στην διοίκηση στην μητρική Societe Generale ξεκίνησε ένα όργιο φημών ότι η Societe Generale θα επιδιώξει να πουλήσει ή να κλείσει την Geniki γιατί δεν είναι ευχαριστημένη , θα κλείσει καταστήματα κ.α.
Μετά από μια επένδυση που μαζί με τις αυξήσεις κεφαλαίου φθάνει τα 450 εκατ οι Γάλλοι δεν θα τα πετάξουν σε καμία περίπτωση.
Το βέβαιο είναι ότι το νέο management θα λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την Geniki bank άμεσα.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να στηρίξει την Geniki και αν προχωρήσει ένα deal στο μέλλον μεταξύ της Credit Agricole και της Societe Generale να συγχωνευθούν η Emporiki bank που θα βγει από το χρηματιστήριο και η Geniki bank.








ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Heineken Buys Μεξικού...


 

Heineken NV συμφώνησε να αγοράσει τις δραστηριότητες μπίρας της FEMSA για € 3,8 δισ. ευρώ (5,44 δισεκατομμύρια δολάρια), σε ένα εκπληκτικό τελείωμα για τη δημοπρασία του Μεξικού ζυθοποιία που συνεχίζει ένα κύμα συγχωνεύσεων στον κλάδο.
Συμπεριλαμβανομένου του καθαρού χρέους και των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων, όλες οι αξίες-share deal »FEMSA σε 5,3 δισεκατομμύρια €.
Αγοράζοντας την  Μοντερέι με βάση FEMSA θα δώσει Heineken, η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο από την παραγωγή, πίσω από την Anheuser-Busch InBev NV και η SABMiller PLC, ένα μεγάλο ρόλο σε μια μεγάλη και κερδοφόρα αγορά των αναδυόμενων μπίρας, βοηθώντας τη ζυθοποιία αντιστάθμιση βαριά την παρουσία της στο ώριμες, αργή-αναπτυσσόμενες αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Οι μετοχές του κατασκευαστή μπύρα ..


Santander Eyes U.K. 's.

Santander πρόεδρος Emilio Botin δήλωσε τράπεζά του έχει ως στόχο να αποτελέσει την πρώτη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου και ανέφερε ότι θα εξετάσει περαιτέρω δυνατότητες απόκτησης.



  • Dial Αναχωρεί απο  Citigroup...

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ -η  Teresa Dial είναι ως επικεφαλής της Citigroup Inc 's λιανικής τραπεζικής στη Βόρειο Αμερική, και την αντικατάστασή της από ένα από τα πιο σεβαστά υπογραμμίζει διεθνών τραπεζιτών της τράπεζας για την επιτυχία της Citi στο εξωτερικό και τον αγώνα στο σπίτι.








  • Nomura Διορίζει Αμερικη Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής

    Η Nomura διόρισε επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής για την Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, Γκλεν Schiffman, ως νέος επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής για την Αμερική, την τελευταία μετακόμισή της στο μεγαλύτερο μέρος τις εργασίες της στις ΗΠΑ.





Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών