KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010


Ξένοι οίκοι: Τα πιο hot deals είναι μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών - Ποιους συνδυασμούς προτείνουν;


Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι ξένοι επενδυτές που επισκέπτονται  ελληνικές και κυπριακές τράπεζες ξένοι επενδυτικοί οίκοι προβαίνοντας σε αναλύσεις για πιθανούς συνδυασμούς συγχωνεύσεων μεταξύ των τραπεζών.
Αν και οι συνδυασμοί είναι πλείστοι μεταξύ ελληνικών τραπεζών , μεταξύ ελληνικών και ξένων και μεταξύ ελληνικών και κυπριακών , οι εκπρόσωποι ξένων επενδυτικών οίκων θεωρούν ότι οι μεγαλύτερες συνέργειες επιτυγχάνονται μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών.
Στην παρουσίαση μεγάλου επενδυτικού οίκου σε μεγάλη τράπεζα στην Ελλάδα σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε.
Οι λόγοι είναι κατά βάση τρεις.
1)Οι κυπριακές τράπεζες έχουν καταφέρει να επιδεικνύουν αξιοσημείωτη σταθερότητα , βοηθούμενες από το οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου και την εποπτική αρχή της Κύπρου.
2)Το 30% με 40% του ενεργητικού τους που είναι εκτεθειμένο στην Ελλάδα λειτουργεί συμπληρωματικά με των ελληνικών τραπεζών
3)Οι Κυπριακές τράπεζες διαθέτουν καλή κεφαλαιακή επάρκεια , ικανοποιητική ρευστότητα και σε γενικές γραμμές αξιόλογους ισολογισμούς.
Οι προτάσεις επί χάρτου πολλές των ξένων οι οποίοι αναζητούν τρόπους να επιτύχουν υψηλές προμήθειες από την Ελλάδα.
Στα ομόλογα κερδίζουν καθώς τα υψηλά επιτόκια και οι ακόμη υψηλότερες προμήθειες καθιστούν την Ελλάδα δελεαστική περίπτωση για τους ξένους.
Όμως οι συγχωνεύσεις μεταξύ των τραπεζών των κυπριακών Κύπρου και Marfin Popular Bank και ελληνικών  τραπεζών είναι γεγονός ότι δημιουργεί συνέργειες.
Θεωρητικά οι συνδυασμοί θα μπορούσαν να ήταν πολλοί ωστόσο τόσο η Κύπρου όσο και η Marfin δεν εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο αυτή την στιγμή όπως και αντίστοιχα και οι ελληνικές τράπεζες δεν εξετάζουν deals και συγχωνεύσεις.
Όμως αν η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα δεν βελτιωθεί το τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορεί να ομφαλοσκοπεί ούτε να εθελοτυφλεί και ίσως τότε οι τράπεζες αξιολογήσουν τα δεδομένα και τελικά προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών