KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ελληνες αγοράζουν ακίνητα σε Λονδίνο και Γερμανία

Σε αντίθεση με την ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας, η οποία σημειώνει σημαντικές απώλειες φέτος, έπειτα από πολλά χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και αύξησης των τιμών, οι υπόλοιπες μεσογειακές χώρες εμφανίζουν καλύτερη εικόνα. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι μειώσεις των τιμών είναι μικρότερες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία. Οι τιμές των πολυτελών εξοχικών στην Ισπανία έχουν μειωθεί από 8% έως 10% στην Ισπανία, από τα υψηλά όπου βρέθηκαν το 2008. Αντίστοιχα, στην Πορτογαλία, οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αγοραστές προς αναζήτηση «ευκαιριών». Αμφότερες οι χώρες βρέθηκαν στον «κυκλώνα» των αρνητικών δημοσιευμάτων, σχετικά με την κατάσταση των οικονομικών τους, αλλά αυτό δεν έπληξε ανάλογα και τις αγορές ακινήτων.
Oσον αφορά την Ιταλία, επίσης δύσκολα θα συναντήσει κανείς εκπτώσεις στις τιμές των εξοχικών, ιδίως από τη στιγμή που η οικονομία της χώρας εξήλθε από την ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009 κι έχει επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Μάλιστα, οι τιμές έχουν καταγράψει ακόμα και αυξήσεις σε πόλεις όπως η Ρώμη, η Βενετία, το Μιλάνο και η Φλωρεντία. Η δε Γαλλία κερδίζει σταθερά σε δημοτικότητα μεταξύ των ξένων αγοραστών, προσφέροντας πληθώρα αγοραστικών ευκαιριών, ενώ και οι προοπτικές της οικονομίας της χώρας, σαφώς είναι καλύτερες έναντι της Ελλάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το ΑΕΠ της Γαλλίας θα ενισχυθεί με ρυθμό 1,4% κατά το τρέχον έτος, έναντι εκτιμώμενης πτώσης της τάξεως του 4% στην Ελλάδα φέτος και κατά 2,6% το 2011.
Από την άλλη πλευρά, οι Eλληνες αγοραστές έχουν επιλέξει το Λονδίνο και δευτερευόντως επιλεγμένες πόλεις της Γερμανίας για να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους. Με βάση στοιχεία της Knight Frank, μέχρι και τον προηγούμενο Απρίλιο, Eλληνες ήταν υπεύθυνοι για το 6% των αγορών κατοικιών στο Λονδίνο, μεταξύ των αγοραπωλησιών με αξία μεγαλύτερη των 2 εκατ. στερλίνων (περίπου 2,4 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ποσοστό διπλάσιο του μέσου όρου των προηγούμενων τριών ετών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών