KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ GRAEME HART..

undefined
Ο Graeme Hart δεν έχει καν πτυχίο βασικής εκπαίδευσης. Είναι όμως από τους πλουσιότερους πολίτες της Αυστραλίας και κάνει συχνά διακοπές με το ιδιόκτητο γιοτ του, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 55χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ξεκίνησε ως οδηγός φορτηγού, αλλά αρκετά γρήγορα εξελίχθηκε σε ειδικό εξαγοράς, «πακεταρίσματος» και πώλησης πρώην προβληματικών επιχειρήσεων. Το τελευταίο και μεγαλύτερο στοίχημά του ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την εξαγορά της κατασκευάστριας σακουλών απορριμμάτων Pactiv προς 4,5 δισ. δολάρια.

Σκοπεύει να τη συνδυάσει με την ιδιόκτητη Reynolds Group Holdings και να δημιουργήσει έναν κολοσσό στη βιομηχανία συσκευασίας που θα υπολείπεται μόνον της σουηδικής Tetra Laval.

Για την Graeme Hart η εξαγορά της Pactiv θα απαιτήσει τα μεγαλύτερα κεφάλαια που έχει επενδύσει ποτέ, αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί. Ξεκίνησε να χτίζει την αυτοκρατορία του αγοράζοντας εταιρείες γαλακτοκομικών και αγροτικών προϊόντων. Το 2006 τις πούλησε όλες, αποκομίζοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2 δισ. δολαρίων και από τότε έχει επιδοθεί σε «καταναλωτικό αμόκ» αγοράζοντας όποια εταιρεία ειδών συσκευασίας βρει μπροστά του σε όλο τον κόσμο και έχοντας καταβάλει μέχρι σήμερα περίπου 10 δισ. δολάρια.

O Hart τα παίζει όλα για όλα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Το 1997 μια εξαγορά δεν απέδωσε και η εταιρεία του αναγκάστηκε να γράψει απώλειες 700 εκατ. δολαρίων φτάνοντας σ
το χείλος της χρεοκοπίας. Σήμερα οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Hart θα κερδίσει το στοίχημα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών