KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

900.000 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.


290Η πλάκα, το «κρυφτούλι» πίσω από τους κωδικούς με τα δώρα και τις μίζες της Siemens πρέπει να τελειώσει. Η Εξεταστική Επιτροπή και το ΣΔΟΕ οφείλουν να… σπάσουν τις «μαύρες» λίστες, να αξιολογήσουν και να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων όσοι παρέλαβαν δωράκια σε χρήμα ή οικοσκευές, συμμετέχοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά – και όχι μόνον – σκάνδαλα που σημάδεψαν τη χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 3 Δεκεμβρίου του 2004 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2005 διακινήθηκαν μέσω του λογιστηρίου της Siemens περίπου 300.000 ευρώ προς άγνωστους παραλήπτες με την ένδειξη δώρα «χωρίς χρέωση». Στην αργκό εκείνων που ξέρουν να ντιλάρουν με «μαύρα» και «κωδικούς», η ένδειξη «χωρίς χρέωση» μεταφράζεται σε «πεσκέσια» άνω των 1.000 ευρώ.
Η δεύτερη λίστα που βγήκε από την «καρδιά» του λογιστηρίου της Siemens αναγράφει μεγάλα χρηματικά ποσά μόνον με κωδικό, χωρίς καμία αιτιολογία, ούτε καν το συνθηματικό «χωρίς χρέωση». Πρόκειται για δώδεκα κωδικούς με συνολικά, περίπου, 500.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου 325.000 ευρώ αναγράφονται σε δύο μόνον κωδικούς.
Επισημαίνεται ότι στην Εξεταστική Επιτροπή υπάρχει και κατάθεση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία υποστήριξε ότι με εντολή του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens υπέγραφε δωρεές δεκάδων χιλιάδων ευρώ είτε σε οικοσκευές είτε σε μετρητά, τα οποία δίνονταν σε πολιτικά πρόσωπα.
Το ερώτημα είναι γιατί μέχρι σήμερα οι «κωδικοί» δεν έχουν ταυτοποιηθεί, οι «μαύρες» λίστες δεν έχουν προσωποποιηθεί. Η πολιτική, επιχειρηματική και δημοσιογραφική πιάτσα βοά και στους διαδρόμους «σκάνε» καθημερινά ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών συγγενών και φίλων.
Το παιχνίδι που παίζεται δεν είναι απλό και τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι δύο:
-Σύμφωνα με το πρώτο, η μη ταυτοποίηση των κωδικών είναι στημένο παιχνίδι με στόχο κάποιοι να προστατευθούν και άλλοι να παζαρέψουν.
-Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, οι κωδικοί - «μυστήριο» με τα δώρα και τις μίζες είναι της πλάκας και παραμένουν μυστικοί στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης επιχείρησης τρομοκράτησης και έμμεσου εκβιασμού όλων όσοι είχαν παραλάβει κάποια στιγμή «δωράκια» από τη Siemens.
Όποιο από τα δυο σενάρια κι αν βγει τελικά αληθινό, το θέμα είναι ότι πρόκειται για τη διαιώνιση μιας νοσηρής και επικίνδυνης πρακτικής που κάνει παιχνίδι εις βάρος της κάθαρσης και της ενημέρωσης των πολιτών που κωδικούς και δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακούνε και ονόματα δεν βλέπουν.
Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ έπειτα από αίτημα της Ένωσης Συντακτών, απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν λίστες με ονόματα δημοσιογράφων. Η Εξεταστική οφείλει, όμως, να πιέσει για να αποκαλυφθούν τα ονόματα αλλά και τα δώρα που παρέλαβαν σε είδος ή ρευστό τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τους κωδικούς. Κι αυτό διότι άλλη διάσταση έχει το σκάνδαλο εάν τα δώρα ήταν τασάκια, καλάθια με κρασιά ή συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλη εάν πρόκειται για πανάκριβες συσκευές, για δεκάδες χιλιάδες ευρώ που άλλαξαν χέρια σε κρίσιμες χρονικές περιόδους, κατά τις οποίες είτε πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι είτε άλλοι «επιστήμονες» βουτούσαν τα χέρια τους στο «λάδι» επηρεάζοντας σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο.
Το «κρυφτούλι» με τους κωδικούς και τις λίστες χωρίς ονόματα πρέπει να τελειώνει, διότι άλλο πράγμα είναι οι μίζες για συνεργασία, για συνέργεια σε υποθέσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο και την τσέπη των πολιτών, και άλλο εάν πρόκειται για συμβολικά δώρα της σειράς.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών